Fabrikett - J-Garden Kertépítés

Fabrikett

A fabrikett rendkívül jó fűtőértékű, emellett környezetbarát tüzelőanyag, amely nem tartalmaz semmilyen mesterséges kötőanyagot.

Mi az a fabrikett?

A fabrikett olyan alternatíva a hagyományos tüzelőanyagok kiváltására, amelynél érvényesülnek a természetes anyagösszetételből eredő előnyök, a hulladékfeldolgozási és újrahasznosítási elvek, továbbá a praktikussági szempontok.

A fabrikett főbb jellemzői:

A fabrikett természetes összetételű, a fafeldolgozás során keletkező hulladék anyagokból – faapríték, faforgács, fűrészpor – áll, nem tartalmaz semmilyen mesterséges ragasztót.

Kémiailag a fabrikett összetétele megegyezik a természetes fáéval, a nedvességtartalma viszont sokkal alacsonyabb (1-2 %). ennek köszönhetően a fabrikett a tűzifához képest jobban éghető, és sokkal jobb hatásfokkal égő tüzelőanyag.

A fabrikett füstje nem szennyezi a levegőt sem, mivel nem tartalmaz kéndioxidot.

Mennyi a fabrikett fűtőértéke?

A fabrikett fűtőértéke a barnaszénével egyező, vagyis kb. 18-19 MJ/kg (ez 4500-5000 kalóriának felel meg). A hamutartalma viszont kicsi (kb. 1-2 %), és növényi eredetéből adódóan nyugodtan kiszórható műtrágya helyett, mivel a növények számára értékes tápanyagokat tartalmaz.

Ügyvezető:
Jónás György

Mobil:
+36-30-213-0112

E-mail:
info@j-garden.hu

Cím:
1225 Budapest, Nagytétényi u. 303.

Hunter Logo Rainbird Logo Toro Logo
brikett futár

 

J-Garden Kft - Kertépítés és kertfenntartás Pest megyében és környékén

 

 

Telefon: 06-30-213-0112